Skuldersmerter

Skuldersmerter er meget hyppige men oftest ganske ufarlige og kortvarige. Hvis du udvikler svære, akutte smerter i en eller begge skuldre så bør du få det undersøgt hos din kiropraktor eller egen læge. Skuldersmerterne er ofte relateret til nye bevægelser og overbelastningsskader i skulderen. Ofte vil kiropraktoren kunne identificere en underliggende tilstand, fx rotatorcuff læsion, frossen skulder (adhesiv capsulit), indeklemningsssyndrom i skulderen eller bursit (betændelse i slimsækken).

Primære og sekundære skuldersmerter

Vi ser ofte på skuldersmerter som værende primære skuldersmerter eller sekundære skuldersmerter. Den primære skuldersmerte skyldes et lokalt problem i skulderen hvor den sekundære skuldersmerte skyldes et problem et andet sted end i skulderen. Det er vigtigt at få undersøgt skulderen og få stillet en diagnose uanset hvorfra smerterne kommer.

Skuldersmerternes historie

Det er vigtigt for kiropraktoren at vide om der er tale om en akut eller kroniske tilstand. Ligeledes er det vigtigt at vide, hvordan smerterne er opstået og udviklingen af symptomerne efterfølgende. Kendskab til skuldertraumer, anden sygdom, længerevarende historie af skuldersmerter o.l. giver kiropraktoren bedre mulighed for at stille en korrekt diagnosen og derved tilrettelægge en behandlingsplan.

Diagnostik af skuldersmerter

Som led i undersøgelsen bliver skulderen og relaterede områder undersøgt. Der findes en række kliniske test, som vi benytter til at finde ud af hvad årsagen er til smerterne i skulderen. Nogle gange er det nødvendigt med en røntgenundersøgelse, ultralydsskanning eller MR-skanning. I disse tilfælde vil kiropraktoren være behjælpelig med at få foretaget de relevante undersøgelser.

Behandling af skuldersmerter

Langt de fleste skuldersmerter kan behandles effektivt med kiropraktisk behandling. Behandlingseffekten afhænger af en præcis diagnose, relevant behandling herunder oftest vejledning i specifikke rehabiliterende øvelser. Desuden er forebyggelse ofte aktuelt så tilbageflad i fremtiden kan undgås.

Har du behov for en undersøgelse af din skulder?

Har du skuldersmerter – hele tiden eller en gang i mellem, så kan det være relevant at få den undersøgt. Da vi er specialiseret i at undersøge og behandle lidelser i bevægeapparatet vil vi som kiropraktorer ofte kunne bidrage til en løsning af dine problemer. Du er velkommen til at kontakte os på 86181022 med henblik på en undersøgelse.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig Uhrenholt 2015 . Made in Aarhus by: 3fisk