Skuldersmerter

Skuldersmerter er meget hyppige men oftest ganske ufarlige og kortvarige. Hvis du udvikler svære, akutte smerter i en eller begge skuldre så bør du få det undersøgt hos din kiropraktor eller egen læge. Skuldersmerterne er ofte relateret til nye bevægelser og overbelastningsskader i skulderen. Ofte vil kiropraktoren kunne identificere en underliggende tilstand, fx rotatorcuff læsion, frossen skulder (adhesiv capsulit), indeklemningsssyndrom i skulderen eller bursit (betændelse i slimsækken).

Primære og sekundære skuldersmerter

Vi ser ofte på skuldersmerter som værende primære skuldersmerter eller sekundære skuldersmerter. Den primære skuldersmerte skyldes et lokalt problem i skulderen hvor den sekundære skuldersmerte skyldes et problem et andet sted end i skulderen. Det er vigtigt at få undersøgt skulderen og få stillet en diagnose uanset hvorfra smerterne kommer.

Skuldersmerternes historie

Det er vigtigt for kiropraktoren at vide om der er tale om en akut eller kroniske tilstand. Ligeledes er det vigtigt at vide, hvordan smerterne er opstået og udviklingen af symptomerne efterfølgende. Kendskab til skuldertraumer, anden sygdom, længerevarende historie af skuldersmerter o.l. giver kiropraktoren bedre mulighed for at stille en korrekt diagnosen og derved tilrettelægge en behandlingsplan.

Diagnostik af skuldersmerter

Som led i undersøgelsen bliver skulderen og relaterede områder undersøgt. Der findes en række kliniske test, som vi benytter til at finde ud af hvad årsagen er til smerterne i skulderen. Nogle gange er det nødvendigt med en røntgenundersøgelse, ultralydsskanning eller MR-skanning. I disse tilfælde vil kiropraktoren være behjælpelig med at få foretaget de relevante undersøgelser.

Behandling af skuldersmerter

Langt de fleste skuldersmerter kan behandles effektivt med kiropraktisk behandling. Behandlingseffekten afhænger af en præcis diagnose, relevant behandling herunder oftest vejledning i specifikke rehabiliterende øvelser. Desuden er forebyggelse ofte aktuelt så tilbageflad i fremtiden kan undgås.

Har du behov for en undersøgelse af din skulder?

Har du skuldersmerter – hele tiden eller en gang i mellem, så kan det være relevant at få den undersøgt. Da vi er specialiseret i at undersøge og behandle lidelser i bevægeapparatet vil vi som kiropraktorer ofte kunne bidrage til en løsning af dine problemer. Du er velkommen til at kontakte os på 86181022 med henblik på en undersøgelse.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål til skuldersmerter i vores klinik.

Hvorfor har jeg skuldersmerter?
Der kan være mange årsager til skuldersmerter. Har du fået ondt uden forudgående traume er der højst sandsynligt tale om muskulære ubalancer eller overbelastning.

Hvad kan der gøres ved en overbelastet skulder?
Først og fremmest bør det klarlægges hvad der har forårsaget overbelastningen (diagnose stilles). Der bør i en periode skrues ned for de overbelastende aktiviteter hvorefter skulderen efterfølgende kan genoptrænes.

Hvor længe varer en skulderskade?
Skulderskadens varighed afhænger af årsagen. De fleste ikke traumatiske skulderskader har for det meste en god prognose, indenfor uger. Der er dog ikke unormalt at smerterne kan vare ved i måneder.

Hvorfor siger det klik i skulderen?
Bevægelser med skulderen der giver skurren og kliklyde inde i skulderen er oftest ufarlige og kaldes for krepetition. Hvis det er vedvarende og/eller ledsaget af ubehag/smerter bør det undersøges.

Hvorfor kan jeg ikke få armen om på ryggen?
Nedsat mobilitet i skulderen kan skyldes flere ting. Usmidige led og muskler er hyppige årsager men hvis nytilkommen kan det skyldes en skade i skulderen der bør tilses.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus