Bækkensmerter

Smerter i bækkenet kan skyldes mange forskellige tilstande. Nogle gange er det svært at beskrive  hvor smerterne opleves. Ofte er der tale om lokale spændinger i muskler og/eller led i og omkring bækkenet. Andre tilstande kan imidlertid også give gener og smerter i bækkenet hvorfor en grundig klinisk vurdering altid er relevant. Det er altid meget vigtigt at definere præcist hvor smerterne opleves, hvornår smerter er til stede og hvordan smerterne opleves. Det er noget af det din kiropraktor vil spørge ind til.

Smerter i bækkenet

Bækkensmerter er lokaliseret nedenfor lænderyggen og opleves derfor, som udgangspunkt, i området under bælteniveau. Hyppigst er smerterne bagtil og lidt ude til en af siderne svarende til bækkenleddets placering (sacroiliacaleddet, SI-leddet), men kan også være foran i bækkenet. Selvom bækkenleddene normalt ikke har den store bevægelighed så er leddene meget vigtige for vores bevægelighed, belastningsevne og fysiske formåen. Vægten fra vores overkrop går blandt andet ned gennem disse led når vi står, går og sidder. Låsninger og stivhed i bækkenleddene kan derfor give anledning til ret udtalte smerter og ofte vil bækkenet føles ”skævt” når der er problemer. Ligeledes er der ofte ledsagende symptomer i form af iskiassmerter.

Hvilke tilstande kan give smerter i bækkenet?

Der er mange årsager til bækkensmerter. De hyppigste er ledlåsninger og muskelspændinger. Mindre hyppige årsager er fx bækkenløsning eller betændelse i bækkenleddet (sacroiliitis). Nogle patienter klager over smerter i lysken (forsiden af bækkenet) og ofte kan hofteleddet være involveret. Ligeledes er der er række ryglidelserder kan påvirke bækkenet.

Behandling af bækkensmerter

Hvis der er tale om ledlåsninger og musklerspændinger kan problemerne som regel løsnes effektivt med kiropraktisk behandling. Behandlingen vil være fokuseret på at genoprette normal mobilitet og funktion af bækkenleddene og de tilhørende muskler. Der er ofte behov for supplerende træningsvejledning hvilket vi også tilbyder. Mere komplicerede problemstillinger, fx bækkenløsning, kan i nogle tilfælde afhjælpes med kiropraktisk behandling.

Hvad skal jeg gøre nu?

Har du problemer med smerter i eller omkring bækkenet så er du velkommen til at kontakte os på vores klinik i Aarhus på telefon 8618100.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus