Iskiassmerter

Som navnet antyder henvises der til smerter i iskiasnervens udbredning. Iskiassmerter forekommer meget hyppigt i den danske befolkning i alle aldre og kan have mange forskellige årsager. Når smerterne er til stede opleves de oftest kun i det ene ben. Smerterne kan være ret udtalte og stråle ud i hele benets længde.

Hvorfor får jeg iskiassmerter?

Smerter der stråler ud i benet kan skyldes at en nerve er i klemme i lænderyggen. Det kan for eksempel skyldes en diskusprolaps der trykker på en nerve. De smerter der opleves beskrives ofte som værende iskiassmerter, men skyldes i virkeligheden skyldes et nerverodstryk i lænden på en del af iskiasnerven. Hele iskiasnerven er en samling af nervetråde fra lænderyggen der samles i både højre og venstre side af kroppen. Iskiasnerven passerer ned gennem bækkenet og benet hvor nerven igen opdeles i mindre nerver. Når iskiasnerves afklemmes eller irriteres kan det medføre  smerter der stråler ud i benet (heraf iskiassmerter). Iskiassmerter skyldes ofte spændinger i lænderyggen, bækkenleddet, muskelspændinger, diskusprolaps og spinalstenose på grund af slidgigt.

Røntgen og skanning

Ved svære smerter eller længerevarende iskiassmerter bliver der ofte foretaget en røntgenundersøgelse. Det foretager vi i klinikken. Nogle gange kan det give en forklaring på smerterne. Ind imellem bliver der henvist til opfølgende MR-skanning, fx under mistanke om diskusprolaps i lænden.

Hvordan behandles iskiassmerter?

Behandlingen af iskiassmerter består af den præcise årsag til smerterne. Ved at fastslå en præcis diagnose kan en effektiv behandlingsplæan iværksættes. Effekten af behandlingen afhænger derfor en grundig undersøgelse og en præcis diagnose. Generelt kan iskiassmerter behandles med stor succes med kiropraktisk behandling. I nogle tilfælde bliver det nødvendigt at foretage en vurdering hos en kirurg hvis ikke iskiassmerterne kan afhjælpes med konservativ behandling.

Hvad skal jeg gøre?

Har du problemer med iskiassmerter er du velkommen til at kontakte os på vores klinik i Aarhus på telefon 8618100.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus