Smerter i brystryggen

Smerter i brystryggen (området mellem skulderbladene) er meget hyppige. Smerterne kan være pludselige og invaliderende. Nogle gange med ubehag der trækker frem i brystet fortil eller dybt inde i brystkassen. Oftest er der tale om smerter der stammer fra bevægeapparatet, men smerterne og ubehaget kan også have andre årsager. Derfor anbefales det altid, at der foretages en klinisk vurdering hurtigst muligt, enten hos den praktiserende læge eller din kiropraktor.

Hvad er årsagen til smerterne i brystryggen?

Der er flere forskellige årsager. Den hyppigst er spændinger i brystrygsøjlen i området mellem skulderbladene. Smerterne kan imidlertid også skyldes andre tilstande, for eksempel lungebetændelse, hjerteproblemer eller galdesten. Da hver af disse forskellige tilstande kræver forskellige behandlinger er det vigtigt, at der tidligst muligt fastslås en korrekt diagnose. Diagnosen vil sikre, at man modtager den rigtige behandling.

Mekaniske årsager til smerterne i brystryggen

De hyppigste årsager til smerter i brystrygsøjlen er mekaniske spændinger og stivhed i området mellem skulderbladene. Hvorfor disse spændinger opstår kan være svært at sige. Der kan være en grundliggende skoliose (skæv ryg) eller en anden ryglidelse, for eksempel Scheuermanns sygdom, der medfører at patienten vil have øget risiko for at udvikle disse spændinger i ryggens muskler og led.

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du er meget smertepræget, føler kropsligt ubehag eller på anden måde er utilpas og utryg ved situationen, så anbefaler vi altid at du kontakter din praktiserende læge snarest muligt. Har du imidlertid haft disse gener tidligere og måske endda tidligere modtaget kiropraktisk behandling for lignende symptomer, så kan du overveje at kontakte din kiropraktor direkte. Kiropraktoren vil uanset hvad altid foretage en klinisk undersøgelse, før eventuel behandling kan iværksættes, for at sikre at behandlingen er relevant.

Har du brug for hjælp?

Hvis du tænker du har brug for vores hjælp kan bestille tid til en konsultation hos en af klinikkens kiropraktorer via vores reception på 86181022. Vi bestræber os på at tilbyde tid snarest, og ved akutte lidelser samme dag.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus