Gener og smerter i benene

Gener og smerter i benene er symptomer som vi ofte ser i vores klinik. Der er mange forskellige årsager til disse gener og smerter. Oftest opleves symptomerne ”kun” i den ene side af kroppen. Der er mange forskellige grunde til at du kan have gener og/eller smerter i benene. Det er derfor altid vigtigt at finde frem til hvorfor du har symptomerne. Det kan for eksempel skyldes et fald, overbelastning eller en sportsskade. Ofte vil der dog ikke være nogen specifik årsag til symptomerne. Derfor vil din kiropraktor altid foretage en grundig samtale og undersøgelse for at kunne stille en diagnose. Diagnosen bestemmer hvilke behandlingstilbud der er relevante, hvilket i mange tilfælde vil være kiropraktisk behandling.

Årsager til gener og smerter i benene

Lokale smerter i benet skyldes ofte et lokalt problem. De kan for eksempel være en forstukket muskel, et forstuvet eller overbelastet led eller anden form for sygdom i området. Mere udbredte smerter i hele benet kan ligeledes have mange årsager. Det kan for eksempel være nerver der er i klemme (iskiassmerter), overspændte muskler eller problemer med blokcirkulationen i benet. Mere diffuse gener, for eksempel føleforstyrrelser (parastæsier) i et afgrænset område af benet kan det skyldes udstråling fra lænderyggen på grund af en diskusprolaps i lænden. Der findes således mange mulige tilstande og sygdomme der kan give gener og smerter til benene. Den grundige samtale og undersøgelse er derfor meget vigtig for at sikre en præcis diagnose og dermed den rette behandling.

Undersøgelse af gener og smerter i benene

Efter samtalen foretager din kiropraktor en relevant undersøgelse af din ryg og ben. Formålet er at vurdere hvad årsagen er til dine smerter og gener. Nogle gange er der behov for en røntgenundersøgelse, hvilket vi i så fald kan foretage i klinikken. I nogle tilfælde henviser vi videre til en MR-skanning på sygehuset eller privathospital. Hvis der rejses mistanke om tilstande eller sygdomme der kræver lægelig vurdering og behandling så henviser vil straks til dette, ofte ledsaget af en telefonisk kontakt eller skrivelse.

Hvordan behandles gener og smerter i benene?

Behandlingen af gener og smerter i benene afhænger altid af den præcise årsag til symptomerne. Den præcise diagnose kan give anledning til at vi kan iværksætte en effektiv behandlingsplan. Behandlingen er målrettet på at løse årsagen til smerterne og symptomerne frem for blot smertelindring. Generelt kan smerter og gener til benene behandles effektivt med kiropraktisk behandling.

Hvad skal jeg gøre?

Har du problemer med gener og smerter i benene er du velkommen til at kontakte os på vores klinik i Aarhus på telefon 8618100.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål til smerter i benene i vores klinik.

Hvad er årsagerne til gener og smerter i benene?
Gener og smerter i benene kan skyldes mange forskellige tilstande, for eksempel overbelastning, følger efter muskelskade, forstuvede led, smerter fra ryggen, iskiassmerter eller cirkulationsproblemer. Udstrålende smerter i benene kan skyldes en diskusprolaps i lænden. Bensmerter bør altid undersøges af din læge eller kiropraktor.

Hvordan foregår undersøgelsen af gener og smerter i benene hos en kiropraktor?
Efter en grundig samtale foretager kiropraktoren en undersøgelse af ryggen, bækkenet hofter og ben for at identificere årsagen til smerterne. I nogle tilfælde kan der være behov for røntgenundersøgelse i klinikken eller henvisning til en MR-skanning på sygehuset for yderligere vurdering.

Hvordan behandles gener og smerter i benene hos en kiropraktor?
Behandlingen afhænger af den specifikke diagnose. Kiropraktoren formulerer en behandlingsplan målrettet mod at løse årsagen til smerterne og derigennem fjerne smerterne. Kiropraktisk behandling er ofte en effektiv behandling til at fjerne gener og smerter i benene.

Hvornår bør jeg søge læge for mine gener og smerter i benene?
Hvis der er mistanke om mere alvorlige tilstande eller sygdomme, der kræver lægelig behandling, vil kiropraktoren henvise dig til yderligere vurdering og behandling. Det kan for eksempel være tilfældet ved mistanke om alvorlige skader, cirkulationsproblemer eller neurologiske symptomer.

Kan gener og smerter i benene behandles effektivt med kiropraktisk behandling?
Ja, generelt kan gener og smerter i benene behandles effektivt med kiropraktisk behandling. Behandlingen sigter mod at løse årsagen til smerterne og genoprette normal funktion i kroppen.

Relaterede artikler

 

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus