Aldersrelaterede gener

Det gør som udgangspunkt ikke ondt at vokse eller blive ældre. Børn bør ikke have smerter i bevægeapparatet, men de har det faktisk oftere end vi hidtil har antaget. Midaldrende voksne oplever oftere, at der får lettere til overbelastningsskader og at det tager længere tid at hele op efter en skade. Vores ældre medborgere har også været unge engang, og erkender ofte,  at ”alderen trykker”. Nedenfor har vi kort beskrevet nogle aldersgrupper. Du kan klikke videre på links nederst på siden hvis du vil læse mere.

Spædbørn og skolebørn

Kiropraktorerne undersøger mange spædbørn og en del af dem vil modtage behandling hos kiropraktoren i deres første leveår. Der er forskellige årsager til hvorfor det enkelte spædbarn kan have brug for den kiropraktiske vurdering. Ofte vil det være fødselsrelaterede spændinger men nogle gange er der ingen sikker årsag. Når barnet vokser sker der en kolossal udvikling af kroppen hvilket medfører ændringer i bevægemønstre og belastninger. Desuden har børn det med at falde og slå sig – oftest ikke alvorligt, men alligevel nok til, at der kan ske mindre skader i bevægeapparatet der med fordel kan behandles hos kiropraktoren.

Unge mennesker

Unge mennesker (teenagere og op i 20-års alderen) gennemgår ændringer i deres kropsbygning og biomekaniske funktionsevne i forbindelse med de afsluttende vækstfaserne i kroppen. Især i teenagealderen oplever mange gener i muskler og led. Ofte forklares disse gener som ”vokseværk”, men det er som udgangspunkt ikke smertefuldt af vokse. Derfor kan der være andre årsag til generne – årsager der ofte kan behandles effektivt med kiropraktisk behandling.

Voksne og ældre

Der bliver stadigt flere ældre borgere i Danmark og de er generelt mere aktive og adrætte end tidligere generationer af ældre. For at bevare høj livskvalitet er det vigtigt med et velfungerende bevægeapparat, uden stivhed, smerter eller bevægeindskrænkninger. Vi ved at kroppen slides gradvist med tiden, hvilket øger risikoen for smerter i slidte led. Slidændringerne varierer meget fra person til person, og kan være isoleret til få områder i kroppen hos den enkelte imens andre har det i mere udbredt grad. Til trods for slidændringerne er det ofte muligt at bevare en høj funktionsevne og reducere risikoen for smerter og stivhed. Smerter og spændinger kan dog ofte skyldes andre ting end slidgigt og har tit gode behandlingsmuligheder.

Har du brug for hjælp?

Hvis du tænker du har brug for en konsultation hos en af vores kiropraktorer så er du velkommen til at kontakte os på klinikken på 86181022.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål til aldersrelaterede gener i vores klinik.

Kan spædbørn kan have glæde af kiropraktisk behandling?
Spædbørn kan have glæde for kiropraktisk vurdering og eventuelt behandling på grund af spændinger i muskler og led der kan påvirke bevægeapparatet funktion. Mindre skader fra fald eller stød kan medføre behov for kiropraktisk behandling.

Er det normalt for unge mennesker at opleve gener i muskler og led?
Ja, unge mennesker gennemgår ændringer i kropsbygning og biomekanisk funktionsevne under vækstfasen, hvilket kan føre til gener i muskler og led. Disse gener forklares ofte som “vokseværk”, men generne kan oftest behandles effektivt med kiropraktisk behandling. Børn og unge forventes ikke at have smerter i muskler og led.

Hvordan kan kiropraktisk behandling hjælpe voksne og ældre med at bevare høj livskvalitet?
Kiropraktisk behandling kan bidrage til at bevare og vedligeholde et velfungerende bevægeapparat hos voksne og ældre ved at formindske stivhed og bevægeindskrænkninger og reducere smerter. Selvom kroppen slides gradvist med tiden, er det muligt at mindske smerter og gener og opretholde en høj funktionsevne med relevant behandling og vejledning hos kiropraktoren.

Hvad forårsager smerter og spændinger hos voksne og ældre?
Smerter og spændinger hos voksne og ældre kan skyldes slidændringer i kroppen, men det kan også skyldes andre faktorer såsom overbelastning, forkerte bevægelsesmønstre, og følger efter tidligere skader. Heldigvis er der ofte gode behandlingsmuligheder, herunder kiropraktisk behandling, for at lindre disse smerter og spændinger.

Hvad kan man forvente af kiropraktisk behandling som ældre for aldersrelaterede gener?
Kiropraktisk behandling tilpasses individuelt baseret på patientens specifikke behov og symptomer. Det kan omfatte manipulationsbehandling, vejledning i øvelser træning, og vejledning i livsstilsændringer for at forbedre bevægeevnen og reducere smerter og ubehag. Behandlingen fokuserer på at forbedre livskvaliteten og bevare en aktiv livsstil hele livet.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus