Unge mennesker

Når de unge mennesker (teenagere og op i 20-års alderen) vokser, gennemgår deres krop ændringer i forbindelse med de afsluttende vækstfaser. Kroppen ændrer sig gradvist over tid og er i disse år meget påvirkelig af hvad den udsættes for. Det betyder derfor også, at vi i denne alder har gode muligheder for at præge kroppens funktion i en konstruktiv og positiv retning. En positiv retning for resten af livet. Tilsvarende kan en negativ udvikling give anledning til øget risiko for gener og smerter i bevægeapparatet gennem voksenlivet. Derfor er det utroligt vigtigt, at vores unge mennesker tager hånd om deres livskvalitet på dette tidspunkt i deres eget liv.

Hvorfor får de unge mennesker gener?

Vi siger altid, at det som udgangspunkt ikke er smertefuldt af vokse når man er ung. I så fald skulle vi alle have smerter i mange år, som følge heraf. Det har vi ikke og derfor er årsagen til unge menneskers gener ofte at finde i tilstande der kan behandles. Ofte skyldes smerter og gener nye aktiviteter og belastninger. Som regel er generne kortvarige og helt ufarlige. Ved akutte smerter, længerevarende gener og/eller tilbagevendende gener kan der dog være tale om tilstande der kræver en sundhedsfaglig vurdering. Dette kan din praktiserende læge eller kiropraktor udføre. Nogle gange er der en grundliggende ryglidelse/sygdom der giver smerterne. Den vil undersøgelsen også kunne bidrage til at få konstateret. Andre gange er der tale om skader i forbindelse med sportsaktiviteter og leg, eller som følge af en ulykke.

De unge har brug for vejledning

Kroppen bruges i varierende grad i skolen og fritiden. Mange elever i folkeskolen, gymnasiet og på de mellemlange og videregående uddannelser tilbringer mange timer foran en computer. Mange glemmer at få indstillet deres arbejdsplads korrekt. Nogle unge finder ikke tid til at få motioneret kroppen tilstrækkeligt. En dårlig balance mellem for megen stillesiddende belastning og for lidt motion og fysisk aktivitet øger risikoen for gener i ryggen og nakken. Hvis ikke der motioneres tilstrækkeligt i fritiden kan det give anledning til smerter. Derfor er en stor del af vores arbejde, at vejlede de unge mennesker til at en bedre balance og fordeling af aktiviteterne.

Behandling af unge mennesker

Gener fra bevægeapparatet hos unge mennesker kan behandles meget effektivt hos kiropraktoren. Behandlingen er ikke smertefuld. Den er meget specifik for den enkelte person og indeholder som regel manuelle tiltag, bløddelsbehandling og et stort fokus på vejledning om ergonomi, holdning, motion og idræt. Hvis vi får det italesat rigtigt vil de unge mennesker se en god mening i de forslag vi kommer med og de vil hurtigt mærke en god effekt med færre gener og øget livskvalitet.

Har du brug for hjælp?

Hvis du tænker du har brug for en konsultation hos en af vores kiropraktorer så er du velkommen til at kontakte os på klinikken på 86181022.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål til unges rygsmerter og ryggener i vores klinik.

Hvorfor oplever unge mennesker gener og smerter i bevægeapparatet?
Generelt er det ikke smertefuldt at vokse, men unge menneskers smerter og gener skyldes ofte nye aktiviteter og belastninger eller manglende aktivitet og motion. Mens de fleste gener er kortvarige og ufarlige, kan længerevarende eller tilbagevendende smerter kræve en sundhedsfaglig vurdering, da de kan være tegn på tilstande, der kræver behandling.

Hvad er årsagerne til smerter og gener hos unge mennesker?
Smerter og gener hos unge kan skyldes mange forskellige tilstande, herunder nye aktiviteter/sportsgrene, sportsrelaterede skader, fejlagtig ergonomi ved computerarbejde, for megen eller for lidt motion. Der kan også være underliggende ryglidelser eller sygdomme, der giver anledning til smerterne.

Hvordan kan unge mennesker modtage vejledning for at forebygge smerter og gener?
Det er vigtigt for unge mennesker at opretholde en balance mellem stillesiddende aktiviteter og motion. Kiropraktorer kan vejlede om ergonomi, korrekt holdning, passende motion og idræt for at hjælpe med at forebygge smerter og gener i ryggen og nakken.

Hvordan behandler kiropraktorer gener og smerter hos unge mennesker?
Kiropraktisk behandling af smerter i bevægeapparatet hos unge mennesker er effektiv og ikke smertefuld. Behandlingen er tilpasset den enkelte person og inkluderer typisk manipulationsbehandling af led, bløddelsbehandling og vejledning om ergonomi, holdning, motion og idræt.

Hvordan kan unge mennesker forvente at drage fordel af kiropraktisk behandling?
Ved at følge kiropraktorens råd og behandlingsplan kan den unge opleve færre gener og øget livskvalitet i hverdagen. Ved at implementere de anbefalede ændringer kan de også minimere risikoen for fremtidige smerter og skader. Behandlingen kan derfor både løse det nuværende problem og medvirke til at forebygge fremtidige gener.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus