Spædbørn og skolebørn

Det gør som udgangspunkt ikke ondt at vokse når man er barn. Børn bør ikke have smerter i bevægeapparatet, men de har det faktisk oftere end vi hidtil har antaget. Forældre står ofte uforstående overfor det faktum, at børn rent faktisk kan lide af nakke- og/eller rygsmerter. De tror ofte, at det drejer sig om vokseværk, og har svært ved at se en sammenhæng. Derfor tænker forældrene ikke altid at en kiropraktor kan hjælpe deres barn.

Spædbørn og skolebørn

Vi plejer at sige, at det er hårdt at føde og blive født. Nogle spædbørn får en hård medfart under fødslen og kan derfor udvikle spændinger og låsninger i bevægeapparater i forlængelse af fødslen. Det er meget sjældent alvorlige skader spædbørnene pådrager sig. Derfor kan de med fordel blive undersøgt og eventuelt behandlet hos din kiropraktor hvis der er behov for det. Gennem barndommen udvikler børnene sig i stadier og udsættes i den forbindelse for forskellige biomekaniske udfordringer. Det er helt naturligt at der i perioder kan opstå spændinger i og gener fra bevægeapparatet. Derimod er det ikke naturligt at børnene går rundt med smerter. Skulle det være tilfældet anbefaler vi altid at barnet bliver undersøgt hos den praktiserende læge eller kiropraktoren. Det samme gælder hvis dit barn er kommet til skade under leg eller ved en ulykke.

Hvem skal behandles?

Behovet for kiropraktisk behandling kan opstå i alle aldersgrupper. Det er sikkert velkendt for de fleste, at kiropraktoren kan hjælpe en del af de spædbørn der lider af kolik. Lidt større børn kan imidlertid også få behov for kiropraktorens hjælp, særligt i disse tider, hvor selv de mindste risikerer at bruge lidt for lang tid foran tablets og spillekonsoller, hvilket ikke ligefrem er det kroppen er designet til. Muskler, bindevæv, knogler og led påvirkes i varierende grad blandt børnene, hvilket kan give anledning til gener, der oftest kan behandles effektivt hos kiropraktoren.

Hvad siger forskningen om kolik?

Der forskes fortsat i kolik hos spædbørn. Det gælder også forskningsprojekter der belyser effekten af kiropraktisk behandling. Tidligere studier har fundet en beskeden effekt af den kiropraktiske behandling. Behandlingen er imidlertid meget sikker og effekten ses oftest indenfor ganske få behandlinger, så på given indikation tilbyder vi altid nogle enkelte konsultationer for at vurdere effekten hos det enkelte barn.

Hvad siger forskningen om skolebørn?

Der er foretaget en lang række studier af skolebørn og deres lidelser i bevægeapparatet. Det har vist sig, at ryglidelser er hyppige hos skolebørn. Der er mange årsager dertil. Uanset hvad, så er det vigtigt at taget det alvorligt og allerhelst forebygge en tidlig debut af rygsmerter hos de unge mennesker.

Kiropraktisk behandling af børn

Generelt set har børn en god respons på relevant kiropraktisk behandling. Kiropraktoren vil altid foretage en klinisk vurdering af det enkelte barn for at vurdere om behandling er indikeret. Når behandlingen iværksættes tages der altid hensyn til barnets tarv således, at behandlingen opleves positivt for barnet. Den kiropraktisk behandling er sikker, og vi vil altid sørge for, at både barnet og barnets forældre er helt trygge ved behandlingen.

Har du brug for hjælp?

Hvis du tænker dit barn har brug for en konsultation hos en af vores kiropraktorer så er du velkommen til at kontakte os på klinikken på 86181022.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål i klinikken vedrørende spædbørn og skolebørn.

Hvorfor får børn gener i bevægeapparatet?
Små børn og skolebørn kan udvikle spændinger og låsninger i bevægeapparatet af mange forskellige årsager. Nogle gange tydeligt som følge af skader efter ulykker og fald, andre gange kan det relateres til længerevarende fejlbelastninger, for eksempel mange timers brug af iPad og lignende.

Hvornår bør man overveje at få sit barn undersøgt af en kiropraktor?
Hvis dit barn oplever smerter eller gener i bevægeapparatet, især hvis det er blevet skadet under leg eller ved en ulykke, anbefales det at få barnet undersøgt af enten en praktiserende læge eller en kiropraktor.

Kan kiropraktisk behandling hjælpe spædbørn med kolik?
Tidligere studier har vist en beskeden effekt af kiropraktisk behandling på kolik hos spædbørn. Behandlingen er sikker, og en kiropraktor vil normalt tilbyde nogle få konsultationer for at vurdere effekten hos det enkelte barn. Hos nogle børn er effekten meget overbevisende.

Er ryglidelser almindelige hos skolebørn, og hvordan kan de forebygges?
Ja, ryglidelser er hyppige hos skolebørn af forskellige årsager. Det er vigtigt at tage rygproblemer hos unge mennesker alvorligt, og arbejde på at forebygge udviklingen af længerevarende rygsmerter hos den unge.

Hvordan responderer børn typisk på kiropraktisk behandling?
Generelt viser børn en god respons på kiropraktisk behandling. Kiropraktoren foretager altid en klinisk vurdering af barnet for at afgøre, hvilken behandling er relevant og passende for den enkelte, og sikrer sig altid, at både barnet og dets forældre er trygge ved behandlingen. Behandlingen er sikker for børn i alle aldre.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus