Voksne og ældre

Vores ældre medborgere har også været unge engang, og erkender ofte,  at ”alderen trykker”. Ikke desto mindre har de ældre i stigende grad et ønske om at forblive adrætte, aktive og forfølge nye drømme i livet. Derfor gør de en stor indsats for at sikre en høj livskvalitet, også når det kommer til bevægeapparatet.

Hvorfor få de voksne og ældre ondt i bevægeapparatet?

Kroppen slides gradvist med tiden. Det påvirker blandt andet leddene i bevægeapparatet, for eksempel slidgigt i hofteleddene, knæleddene og rygsøjlen. Slidgigt i leddene kan give smerter og stivhed. Det er som regel dog først ved svære slidændringer, at det begynder at give invaliderende smerter.  Voksne omkring 50-årsalderen oplever i stigende grad disse ændringer. Er der tale om gamle skader, så fremskyndes slidændringerne så de kan optræde tidligere. Smerter i bevægeapparatet hos voksne skyldes dog langt oftere spændinger i muskler og led. Nogle vil have gener fra en diskusskade (for eksempel diskusprolaps i lænden) og andre vil have gener som følge af en ryglidelse eller anden sygdom. Hos de ældre kan mere udtalte slidændringer i rygsøjlen medvirke til spinalstenose.

Hvad kan du gøre?

Hvis du har gener i bevægeapparatet, for eksempel lændesmerter eller hoftesmerter, så anbefaler vi altid en konsultation med henblik på vurdering af din tilstand. Vi har mulighed for at foretage en grundig undersøgelse, supplere med et relevant røntgenbillede og stille en arbejdsdiagnose. Derved kan vi skræddersy et behandlingsforløb med tilhørende vejledning i hjemmeøvelser og daglige aktiviteter til den enkelte patient. Kiropraktisk behandling vil meget ofte kunne bidrage til øget livskvalitet: mindre stivhed, færre smerter og øget mobilitet er realistiske mål for mange behandlingsforløb. En stigende alder øger risikoen for slid, belastningsskader og nedsat restitutionsevne. Men alder er ingen hindring for behandling i sig selv. Målrettede indsatser via din kiropraktor giver derfor god mening for de fleste. Vi har desuden altid et godt samarbejde med den praktiserende læge og med lokale fysioterapeuter hvis der er behov for mere specialiseret træning, for eksempel rygskole og GLA:D rygtræning.

Har du brug for hjælp?

Hvis du tænker du har brug for en konsultation hos en af vores kiropraktorer så er du meget velkommen til at kontakte os på klinikken på 86181022.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus