Lyskesmerter

Smerter i forsiden af bækkenet kan opleves som smerter i lysken. Ofte er der tale om lokale spændinger i lyskens muskler, men der kan også være smerter fra bækkenleddene og/eller hofteleddet. Lyskesmerter optræder ofte efter overbelastning og sportsskader (forstrækning og lignende), men kan også komme gradvist over tid uden kendt årsag. Derfor er en grundig undersøgelse hos din kiropraktor altid en god mulighed for at komme nærmere årsagen.

Lyskesmerter

Når lyskesmerter optræder pludseligt og efter kendt traume, så er det som regel relativt nemt at finde frem til skaden. Dette medfører en hurtig og præcis diagnose ud fra hvilken behandlingen kan tilrettelægges. Ved lyskesmerter uden kendt årsag, kan det være mere klinisk udfordrende at finde frem til årsagen. Der vil i nogle tilfælde være behov for en røntgenundersøgelse af bækkenet, hvilket vi kan foretage i klinikken. Lyskesmerterne skyldes ofte problemer omkring hofteleddene og musklerne omkring hofterne, men lyskesmerter kan også stamme fra sacroiliacaleddene (bækkenleddene). Andre årsager kan for eksempel være lyskebrok.

Behandling af lyskesmerter

Hvis den kliniske undersøgelse finder låsninger/stivhed i bækken og eller lænderyg, så vil kiropraktisk behandling meget ofte kunne løsne disse spændinger. Derved genoprettes den normale bevægelighed og belastningsevne hvorved lyskesmerten forsvinder. Der kan være behov for supplerende massage og træningsvejledning. Andre årsager til lyskesmerter vil kunne behandles tilsvarende på given indikation. Hvis der er tale om strukturelle årsager, for eksempel hoftedysplasi, så henvises der altid til opfølgende undersøgelse hos den praktiserende læge og efterfølgende i hoftesektoren på sygehuset.

Hvad skal jeg gøre nu?

Har du problemer med smerter i lysken så er du velkommen til at kontakte os på vores klinik i Aarhus på telefon 8618100.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus