Sekundære skuldersmerter

Hvor de primære skuldersmerter har årsag i selve skulderen og skyldes et lokalt problem så skyldes de sekundære skuldersmerter et problem andetsteds. Som led i den indledende samtale og undersøgelse er det derfor nødvendigt, at kiropraktoren få al relevant information for at kunne stille diagnosen.

Årsager til sekundære skuldersmerter

Der er mange tilstande der kan give sekundære skuldersmerter. Blandt de hyppigste er ledlåsninger i nakken/brystryggen, afklemning af en nerve i nakken, myoser i nakken og skulderåget. Sjældne tilstande inkluderer mere alvorlige sygdomme som hjertesygdom, lungekræft og betændelse i bugspytkirtlen. Er du i tvivl bør du kontakte din praktiserende læge herom.

Diagnostik af sekundære skuldersmerter

Som regel vil undersøgelsen af selve skulderen ikke bidrage med reproduktion af de kendte skuldersmerter. Derimod vil forskellige andre test kunne reproducere smerterne hvilket giver et indtryk af den mere sandsynlige årsdag til problemet. Det kan nogle gange være nødvendigt at supplere med et røntgenbillede eller en skanning (ultralyd eller MR-skanning) af fx nakken. I tvivltilfælde inddrages den praktiserende læge til en mere generel udredning.

Behandling af sekundære skuldersmerter

Behandling vil naturligvis være målrettet årsagen til skuldersmerterne. I disse tilfælde vil behandlingen eventuelt inddrage skulderen, men fokus vil være på den grundlæggende årsag. Det vil ofte være nakken, brystryggen og skulderåget.

Hvad skal du gøre?

Er du i tvivl om dine skuldersmerter og årsagen dertil at du velkommen til at blive undersøgt hos os. Du er kan kontakte os på 86181022 hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke tid.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus