Indeklemningssyndrom af skulderen

Som navnet antyder, er der i denne tilstand tale om indeklemning af nogle muskelsener i skulderen. Det fleste patienter vil have smerter i skulderen, især ved bevægelse af armen væk fra kroppen (abduktion), hvilket ofte slet ikke kan lade sig gøre med denne tilstand.

Hvad skyldes indeklemningen?

De fleste tilfælde skyldes pladsmangel i en passage tæt ved skulderen, hvor sener passerer ud til overarmen. Særlige udseender (typer) af skulderbladet øger risikoen for indeklemning. Ligeledes vil der hos ældre patienter være knoglepåbygninger, som følge af slid, der kan reducere pladsen med indeklemning til følge. Mere akutte tilstande skyldes hævede muskler og lokal inflammation. Disse har som udgangspunkt en bedre prognose ved konservativ behandling.

Hvordan stilles diagnose indeklemningssyndrom?

Diagnosen stilles på basis af sygehistorien og den kliniske undersøgelse. I nogle tilfælde vil en røntgenundersøgelse bidrage til diagnosen. Kun i sjældnere tilfælde er der behov for en MR-skanning til at stille diagnosen. Tilstanden overlapper nogle gange med rotatorcuff læsionen da der er nogle af de samme sener der er påvirket.

Behandling af et indeklemningssyndrom i skulderen

Hvis der er tale om moderat-svær forsnævring og pladsmangel er det ofte nødvendigt med operation. Mange patienter med mildere påvirkninger vil dog have en bedre prognose og kan ofte undgå operation. Langt de fleste patienter vil kunne opnå lindring af smerter ved kiropraktisk behandling.  Den kiropraktiske behandlingen inkluderer manuelle teknikker, bløddelsbehandling, vejledning vedrørende træning, hjemmeøvelser og dagligdags aktiviteter.

Hvad skal du gøre?

Hvis du tror du har et indeklemningssyndrom så er du velkommen til at kontakte os mhp. undersøgelse og diagnostik. Du kan kontakte os på 86181022 hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke tid.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål til indeklemningssyndrom af skulderen i vores klinik.

Hvorfor har jeg indeklemning i skulderen?
Indeklemning i skulderen opstår ofte som en kombination af gamle skader, degenerative forandringer (slidændringer) og hævelse af overbelastede/irriterede strukturer i skulderen.

Hvad kan der gøres ved indeklemning i skulderen?
Det er vigtigt at kende den primære årsag til indeklemningen. Det vil foranledige den bedste mulige behandling, herunder for eksempel mobilisering, smidiggørelse gennem behandling og øvelser eller operation.

Hvor længe varer indeklemning i skulderen?
Indeklemning i skulderen kan tage lang tid af slippe af med. Hvis det f.eks. skyldes svære degenerative forandringer vil det ofte kræve operation før problemet er løst.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus