Bursit (slimsækbetændelse) i skulderen

Denne tilstand er relativt hyppig. Som navnet antyder, er der tale om en betændelsestilstand i en slimsæk tæt på skulderleddet. Slimsækkens funktion er at nedsætte friktion og beskytte knogler, sener og muskler i forbindelse med bevægelse i området. I denne tilstand er der påvirkning af den subacromiale bursa.

Hvad skyldes slimsækbetændelsen?

Oftest skuldes betændelsen overbelastning af skulderen. Derved sker der en inflammation lokalt i slimsækken hvilket medfører væskeansamling, hævelse, irritation, varme og smerter lokalt i området.

Hvordan stilles diagnose bursit?

Diagnosen stilles på basis af sygehistorien og den kliniske undersøgelse. Der findes nogle ret gode kliniske test til at nå frem til diagnosen. Det er ikke ofte at en røntgenundersøgelse bidrager til diagnosen. Derimod vil en ultralydsskanning som regel kunne bekræfte diagnosen. Kun i sjældne tilfælde er der behov for en MR-skanning.

Behandling af en subacromial bursit

Aflastning og antiinflammatorisk medicin er den hyppigst anvendte behandling. Derudover er vejledt træning med specifikke øvelser meget anvendeligt. Manuelle behandlingstiltag kan have en lindrende effekt og understøtte den aflastende behandling og vejledning. Ind imellem kan der være behov for injektionsbehandling med kortikosteroider og sjældent er der behov for kirurgisk behandling.

Hvad kan du gøre?

Hvis du tror du har en betændt slimsæk i skulderen så er du velkommen til at kontakte os mhp. undersøgelse og diagnostik. Du kan kontakte os på 86181022 hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke tid.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål til bursit (slimsækbetændelse) i skulderen i vores klinik.

Hvorfor har jeg en betændt slimsæk i skulderen?
De fleste slimsækbetændelser skyldes overbelastning gennem kortere eller længere tid, med tilhørende irritation af slimsækken.

Hvordan behandles en betændt slimsæk i skulderen?
Desto tidligere betændelsen opdages desto tidligere kan relevant behandling og vejledning i værksættes. Det inkluderer oftest aflastning gennem behandling, øvelser og vejledning. Der er sjældent behov for operation.

Hvordan føles en betændt slimsæk?
Betændelse i slimsækken opleves ofte som en konstant murren i skulderen af varierende intensitet, der provokeres med belastning og brug af skulderen, især i udadgående bevægelser af skulderen.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus