Svimmelhed

Svimmelhed kan skyldes mange forskellige tilstande og det kan være ganske svært at finde den præcise årsag. Der findes flere typer af svimmelhed og alle påvirker balancen i et eller andet omfang. Nogle gange opstår svimmelheden efter en ulykke, for eksempel en hjernerystelse. Ofte opstår svimmelheden som følge af væskemangel, og påvirkning af medicin eller alkohol er en anden kendt årsag.

Hvorfor får jeg svimmelhed?

Da der er mange forskellige årsager bør man altid blive udredt hurtigst muligt hos den praktiserende læge eller en speciallæge (øre-/næse-/halslæge). Lægen vil vurdere den almene helbredstilstand hos patienten hvilket er vigtigt, da svimmelhed for eksempel kan skyldes sygdom i hovedet, hjertet, mellemøret, som følge af ændring i blodsukkeret og blodprocenten.

Har din kiropraktor en rolle i forhold til svimmelhed?

Hvis lægen har udelukket anden sygdom eller mere alvorlige tilstande, så kan din kiropraktor foretage en særlig vurdering af nakkens muskler og led. Svimmelhed er nemlig et meget hyppigt symptom i forbindelse med nakkegener. Hvis der er indikation på kiropraktisk behandling kan den med fordel iværksættes hurtigst muligt.

Svimmelhed på grund af øresten

En anden årsag til svimmelhed, som lægen og kiropraktoren begge kan vurdere, er øresten. Svimmelheden skyldes små løse øresten der bevæger sig rundt i det indre øre. Derved opstår der svimmelhed ved bestemte bevægelser og/eller særlige stillinger af hovedet. Der findes en række diagnostiske test vi kan foretage i klinikken. Hvis der er mistanke om denne lidelse, så iværksættes en række specifikke øvelser der oftest er meget effektive. Ved mere besværlige tilfælde findes der specialafdelinger i det danske sundhedsvæsen hvor man kan blive behandlet.

Hvad skal jeg gøre?

Hvis der er tale om akut svimmelhed anbefales undersøgelse hos din praktiserende læge hurtigst muligt. Dette gælder også længerevarende svimmelhed eller tilbagevendende svimmelhed. Hvis undersøgelsen hos lægen og/eller øre-/næse-/halslægen ikke har løst problemet, eller man mistænker en årsag i nakken, så kan du med fordel blive undersøgt hos din kiropraktor. Du er velkommen til at kontakte os på klinikken hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke en tid til undersøgelse på 86181022.

Relaterede artikler

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus