Lars Uhrenholt

Medindehaver af klinikken.

Lars graduerede fra Anglo-European College of Chiropractic I Bournemouth, England i 1995 med udmærkelse. I forbindelse med dimissionen modtog Lars en hædersbevisning for hans adfærd i klinikken (”The Holm Award to holistic practice”).

I perioden 1995-98 arbejdede han hos Tjeerd Kramer i privat praksis i Utrecht, Holland. I denne periode opstartede Lars sin strukturerede efteruddannelse i USA indenfor personskader efter trafikulykker, med særligt fokus på whiplash/piskesmæld.

I efteråret 1998 fik han ansættelse hos Aksglæde & Bønnelykke i Århus C. Samtidigt startede han en deltidsstilling som forskerassistent på Syddansk Universitet i Odense gennem Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (Kiropraktorernes Videnscenter).

I 2002 blev Lars medejer af Nortvig & Uhrenholt Kiropraktisk Klinik. Samtidigt startede han sin forskeruddannelse på Health (Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet) på Aarhus Universitet. I 2007 forsvarede han sin ph.d. afhandling i medicin fra Aarhus Universitet. Ph.d. afhandlingen havde fokus på trafikulykker og whiplashskader (whiplash/piskesmæld) og blev udført på Institut for Retsmedicin.

Lars er fortsat ansat som lektor på Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet. Her har han gennem årene arbejdet med undervisning, forskning og formidling. Særligt forskningen har været central i hans arbejde de senere år. Du kan læse hans profil på Aarhus Universitet der præsenterer en del af hans arbejde, forskningsaktiviteter og publikationer.

Lars har gennemført efteruddannelse indenfor whiplash traumatologi i USA og har desuden en post-graduat uddannelse indenfor sportskiropraktik (ICCSP) fra 2008. Han har tidligere fungeret som bestyrelsesmedlem i College of Chiropractic Sports Science (Europe) under European Academy of Chiropractic hvor han nu er fellow (FEAC). Han har desuden været bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Ulykke- og Skadesforebyggelse i en årrække og har tidligere deltaget i udvalgsarbejde under Dansk Kiropraktorforening.

Lars Uhrenholt
Kiropraktor, ph.d., ICCSP & FEAC
Direkte mail: lu@nortviguhrenholt.dk

 

Copyright ® Nortvig & Uhrenholt - Kiropraktor i Aarhus