Piskesmæld, trafikskader, overbelastninger og slid, børn og sportsskader

Særlige kompetenser

Piskesmæld, trafikskader, overbelastninger
og slid samt sportsskader

I klinikken har vi igennem en længere årrække udvidet vores faglige kerneområder. Vi har med tiden udviklet særlige kompetencer indenfor sportsskader (sportskiropraktik), hvor vi bidrager til analyse, vurdering og diagnostik samt behandling af skader, der påvirker både motionisten og eliteudøveren. Dette forudsætter et godt kendskab til forståelsen af traumatologiske forhold, hvilket netop er et af vores kerneområder.

Ulykkesanalyser (især trafikulykker) med afsæt i biomekaniske forhold, muskel- og ledfunktion, energiafsætning i væv, og påvirkning af nervesystemet er et emne vi beskæftiger os meget med.

Påkørsler ved lav hastighed i personbil (whiplash/piskesmæld), soloulykker på motorvejen, eller styrt på cyklen er hyppige årsager til konsultation hos os uanset om det er nyopstået eller længere tid siden. Vi undersøger, diagnosticerer tilskadekomst, behandler og dokumenterer alt i journalen. Har du skader der har været til stede i længere tid kan det medføre slidgigt (artrose), hvilket vi kan vurdere sværhedsgraden og betydningen af ved hjælp af klinisk undersøgelse og digital røntgen i klinikken. Vi har et bredt og veletableret samarbejde med den øvrige sundhedssektor, hvilket smidiggør eventuelle henvisninger til yderligere undersøgelser skulle disse være indicerede.

Når de helt små får en hård start på livet har vi som kiropraktorer ofte mulighed for at hjælpe. Undersøgelse og behandling af spædbørn og børn i alle aldre er derfor også et af klinikkens særlige kompetenceområder.