Tennisalbue

En tennisalbue er karakteriseret ved invaliderende smerter i albuen ved selv ganske lette belastninger og aktiviteter. Ofte giver det ingen mening hvor ondt det faktisk gør. I virkeligheden kan en tennisalbue være meget begrænsende i mange af hverdagens helt almindelige aktiviteter. Heldigvis er der noget at gøre ved problemet.

Hvad er en tennisalbue?

Det kaldes egentligt en epikondylitis lateralis og henviser derved til en betændelsestilstand omkring det område hvor nogle af underamens muskler fæster ved albuens yderside. Der er mange sværhedsgrader, og de fleste er kortvarige og er relativt nemme af slippe af med. Hvis det først har bidt sig fast er det dog en anden sag.

Hvordan opstår det?

Langt de fleste gange er der tale om overbelastning. Det kan fx være erhvervsrelateret indenfor håndværksfagene. Andre oplever der typisk efter nye aktiviteter, fx intenst havearbejde, malerarbejde eller lignende. Det kan også skyldes tennis, men det er i virkeligheden ikke så tit det er årsagen.

Hvordan stilles diagnosen?

Diagnosen baseres på sygehistorien og den kliniske undersøgelse. Der findes en række test som kiropraktoren kan udføre der medvirker til at diagnosen kan stilles. I tvivlstilfælde eller mistanke om anden sygdom henvises der altid til den praktiserende læge.

Hvordan behandles det?

En tennisalbue behandles oftest med specifikke manuelle teknikker, herunder særligt teknikker der er målrettet albuen. Desuden suppleres ofte med relevant manipulationsbehandling af påvirkede led. Der gives stort set altid vejledning i øvelser tidligt i forløbet, herunder udspænding, aflastning og specifik styrkepåvirkning.

Hvorfor er kiropraktoren et godt valg?

Kiropraktoren er særligt uddannet til at undersøge, diagnosticere og behandle lidelser i bevægeapparatet, herunder også arme og ben. Netop tennisalbuen er et relativt hyppigt problem hvorfor de fleste kiropraktorer har stor erfaring i at identificere og behandle det. Af samme grund henvises mange patienter til kiropraktorerne fra de praktiserende læger.

Hvad gør jeg?

Er du i tvivl om du har en tennisalbue og/eller om du har brug for hjælp, så er du velkommen til at kontakte vores klinik i Aarhus på 86 18 10 22. Du kan vælge at booke en tid til undersøgelse, alternativt kan du lægge besked til en af kiropraktorerne der efterfølgende vil ringe dig op for en kort samtale om dine udfordringer.

Kiropraktor i Aarhus
1 ud af 5 tør ikke gå til kiropraktor

Du skal ikke være nervøs,
når det siger knæk!

Copyright ® Nortvig Uhrenholt 2015 . Made in Aarhus by: 3fisk